De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Brede steun overheden ten bate Twents initiatief voor CO2-reductie

Brede steun overheden ten bate Twents initiatief voor CO2-reductie

ENSCHEDE - Twee innovatieve projecten die met slim hergebruik bijdragen aan de reductie van CO2, ontvangen een bijdrage van ruim 1,4 miljoen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Dat heeft de provincie Overijssel vandaag bekendgemaakt. Er zijn zeven samenwerkingspartners, zowel bedrijven als kennisinstellingen in Twente, die zeggen op deze wijze bij te dragen aan duurzame economie van de toekomst. Bij elkaar is 2,9 miljoen beschikbaar, want behalve van Europa, komt er ook geld van het ministerie van Economische Zaken en de provincies Overijssel en Gelderland.

Het gaat onder meer om een machine voor het recyclen van piepschuim, waarna broomhoudend materiaal en styreen worden teruggewonnen. Het doel van dit project is om deze machine in het bedrijf  te bouwen en te testen, wat transportkosten vermindert. Het consortium bestaat uit PUREPS in Haaksbergen), Bouman Industries in Almelo, Sekisui Plastics Europe ook in Almelo en de Universiteit Twente in Enschede  Zij ontvangen een subsidiebedrag van bijna een miljoen op  een totale kostenpost van dik twee miljoen.

Een samenwerkingsverband van M-Plastics in uit Almelo, Maku Products  in Beuningen en Vromans Kwekerijen uit Biest-Houtakker ontvangen een subsidiebedrag van bijna een half miljoen op een investering van bijna een miljoen voor de ‘ontwikkeling’ van een alternatief voor milieubelastende plastic potten ten behoeve van het stekken van planten en bomen. Ze maken een tray van gerecycleerd plastic met een levensduur van vijftien jaar. Ook het logistiek proces wordt vernieuwd en verduurzaamd door de afgeschreven trays  in te zamelen en te hergebruiken.

Deel dit nieuws!