De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kritiek in Almelo, ook van eigen partij, op woonwethouder Van Rees

Kritiek in Almelo, ook van eigen partij, op woonwethouder Van Rees

ALMELO – De gemeenteraad in Almelo ergerde zich vanavond zeer aan de manier waarop wethouder Van Rees acteert terzake de beleidsregels voor het wonen in bijzondere constructies. Dat kan gaan om de verhuur van woonruimte aan studenten, familieleden of migranten dan wel ten behoeve van mantelzorg. Van Rees zou door treuzelarij de stad 'op slot' hebben gezet.

Het stoorde veel raadsleden vanavond dat een ‘veegplan’ om duidelijkheid te scheppen op de valreep ter besluitvorming voorlag en dat er geen beleidsregels waren. Met zijn opmerking dat die er wel waren wreef de wethouder zout in de wonden en was de boot helemaal aan. Met name de voormannen De Vries van de PvdA en Wiertz van D66 kapittelden de wethouder, die vervolgens in de door hem veroorzaakte vlek ging wrijven. Hij negeerde namelijk het commentaar van De Vries dat het scheppen van duidelijkheid nodeloos was vertraagd en dan ook nog 'met knip- en plakwerk' en de herinnering van Wiertz dat Van Rees zijn eigen toezegging van vorig jaar aan de laars lapte, want toen beloofde hij al snel duidelijkheid die er vervolgens niet kwam.

Van Rees repliceerde dat de raad vanavond moest eerst het parapluplan, waarin veel  bestemmingsplannen zijn begrepen, vaststellen en te gelegener tijd over de beleidsregels zou mogen spreken, die wel klaar waren, maar die de gemeenteraad over een tijdje pas bereiken, want na besluitvorming in de boezem van het college. Dit wekte verbazing en toorn, niet alleen in de oppositiebanken, want fractievoorzitter Ten Seldam van de grootste (regerings)partij hamerde op het aambeeld ‘alles samen met de raad' te doen. Opvallend was ook dat het raadslid Hammink van Lokaal Almelo Samen (LAS), de partij die Van Rees als wethouder voordroeg, veel kritiek had.

 

 

Deel dit nieuws!