De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Afbraak van Anne-Marie Wonen in Holten voor bouw appartementen

Afbraak van Anne-Marie Wonen in Holten voor bouw appartementen

HOLTEN - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Rijssen-Holten stemt in met de bouw van een woongebouw in drie lagen na de sloop van de winkel  Anne-Marie Wonen aan de Dorpsstraat te Holten. Een aantal omwonenden heeft al bezwaar aangetekend tegen het plan van ondernemer/ontwikkelaar Beltman.

Een aantal omwonenden neemt aanstoot aan de hoogte van drie bouwlagen met daarboven nog een kap. Tot de bezwaarmakers behoren bewoners van een appartementencomplex pal  tegenover Anne-Marie Wonen , dat een bouwlaag minder heeft. Ze zouden hun lommerrijke uitzicht op de Holterberg verliezen. Bovendien spooort het niet met het bestemmigsplan, want daarvoor is het twee en een halve metetr te hoog. 

Het college heeft de bereidheid het bestemmingsplan an te pass. Daar voegt initiatiefnemer Beltman nog aan toe dat het ingediende plan wél  in de sfeer van het dorpshart past bestaat er grote behoefte aan appartementen aan de voet van de berg. Daaerenboven zou het project alleen haalbaar zijn in drie bouwlagen en een kap.

De gemeente Rijssen-Holten is mede positief als belanghebbende, want heeft baat bij het plan omdat het ten behoeve van parkeerplekken voorziet een grondruil waar de gemeente net ls de de ontwikkelaar baat bij heeft: de ontwikkelaar voor de aanleg van noodzakelijke parkeerplaatsen en de gemeente op termijn voor een ontsluitingsweg.

 

Deel dit nieuws!