De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • FC Twente krabbelt financieel weer op: minder tekort dan gedacht

FC Twente krabbelt financieel weer op: minder tekort dan gedacht

ENSCHEDE – Het voetbalbedrijf FC Twente heeft dit seizoen tot nu toe een winst van bijna twee miljoen gemaakt. Dit betekent dat de prognose over het hele seizoen minder slecht uitpakt en dat FC Twente nu in plaats van dik drie miljoen een verlies van circa een miljoen verwacht. De belangrijkste oorzaak van de meevaller is volgens de directie meer toeschouwers/jaarkaarthouders dan vooraf gedacht en mede daardoor een hogere horeca-omzet.

Weliswaar zal het niet doorgaan van de interlandwedstrijd van het Nederlands elftal inkomsten schelen, maar verontrustend is dat in het algehele beeld niet. De voor 20 mei geplande voorbereidingswedstrijd op het EK gaat uiteraard niet door nu het EK 2020 is verplaatst naar juni 2021. Mogelijk krijgt FC Twente die oefenwedstrijd tegen die tijd alsnog binnen de poorten.

In de bedrijfsresultaten tot op heden is de afkoop van de schuld aan Bunge/Thorlik verwerkt. Er is daar sprake van een kwijtscheldingswinst van ruim 384.000 euro. Voor de bekostiging van de aflossing van deze lening van ruim 3,8 miljoen heeft FC Twente een nieuwe lening van 1,5 miljoen euro aangetrokken, onder voorwaarden die gunstiger zijn dan die van de uitstaande schuld aan Bunge/Thorlik. De totale schuldpositie van de club neemt hierdoor af.

Verder blijkt uit de cijfers dat er nog sprake van een openstaande vordering van 450.000 euro op een van de oud-bestuurders. Op dit onderdeel is het herstructureringsplan nog niet uitgevoerd. De directie van FC Twente heeft aangegeven dat zij met de oud-bestuurder in gesprek is, met als uitgangspunt dat het herstructureringsplan ook op dit onderdeel conform de afspraken wordt uitgevoerd.

 

Deel dit nieuws!