De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo Promotie: minder subsidie en op zoek naar nieuwe behuizing

Almelo Promotie: minder subsidie en op zoek naar nieuwe behuizing

ALMELO - Het zie er naar uit dat de Stichting Almelo Promotie op zoek moet naar nieuwe behuizing nu de gemeente Almelo de subsidie met ruim vijftigduizend euro heeft verminderd, met ingang van januari jongstleden. Almelo Promotie nam enkele jaren geleden zijn intrek in de monumentale Villa Ledeboer in het centrum van de stad, aan de Wierdensestraat, waar het aan Het Lansink te Hengelo gelieerde restaurant Grand Café Ledeboer eerder al als hoofdhuurder zijn intrek nam.

Het pand is eigendom van investeerder Hazewinkel. Hij liet er op de verdieping een aantal appartementen in bouwen, boven het restaurant en de kantoorruimtes Almelo Promotie huurt enkele kantoorruimtes in het prestigieuze gebouw, maar moet nu vanwege de subsidiekorting fors bezuinigen, waarbij de huisvesting nadrukkelijk in beeld is. Er staat in de stad veel kantoorruimte leeg. 

Het college van burgemeester en wethouders werpt de aantijging van Almelo Promotie  over schending van het zorgvuldigheidsbeginsel en het vertrouwensbeginsel verre van zich, want zegt het stichtingsbestuur tijdig op de hoogte te hebben gebracht van de beperking van de subsidie.

Almelo Promotie is naar eigen zeggen hét loket voor evenementen, stadsmarketing en informatievoorziening. 'Wij hebben als missie om mensen Almelo maximaal te laten beleven. Daarom werken wij op een verbindende, informerende en ontzorgende manier aan het bouwen van het merk Almelo door het bieden van een platform over alle sectoren heen. En dat op een innovatieve manier.'

 

Deel dit nieuws!