De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uur U nadert voor bewoners huizen kanaal Almelo-De Haandrik

Uur U nadert voor bewoners huizen kanaal Almelo-De Haandrik

GEERDIJK - Er komt over anderhalve week een begin van duidelijkheid over de schade aan huizen op de oevers van het kanaal Almelo-De Haandrik, want 30 maart zal de provincie Overijssel klare wijn schenken. Een week later, zo is de bedoeling, zullen Provinciale Staten er 7 april over vergaderen, voorshands in commissieverband en op voorwaarde dat er - vanwege de coronadreiging kán worden vergaderd. Dat meldde de lokale stichting Kant Nog Wal vanavond bij Politieke Stem op Delta FM.

Er zijn in een periode van twee en een half jaar veel schademeldingen gedaan bij Kant Nog Wal, bij Rijkswaterstaat en bij de provincie Overijssel; van een aantal huizen staat vast dat ze moeten worden afgebroken. Het aantal meldingen beloopt volgens insiders ruim driehonderd. Vol ootmoed zei gedeputeerde Boerman een jaar geleden al dat bewoners krijgen waar ze recht op kunnen laten gelden: herbouw, verbouw of schadeloosstelling voor nieuwbouw dan wel verhuizing. Hij sprak toen ‘met een zekere schroom’ vanwege het aantal en de aard der klachten én de wijze van (dis)communicatie. Er zou niet altijd zorgvuldig met de belangen van de bewoners zijn omgesprongen.

Ondertussen zijn zo'n vierhonderd huizen geïnspecteerd, kilometers damwand vervangen, van Daarlerveen (gemeente Hellendoorn) via Vroomshoop en Geerdijk(gemeente Twenterand), naar Bergentheim(gemeente Hardenberg). Zorgvuldigheid staat volgens Boerman voorop, plus een reëel bedrag aan schadevergoeding, waarvoor ten provinciehuize is zo'n dertig miljoen aangemerkt.

 

 

Deel dit nieuws!