De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo investeert 350.000 euro in trainingscomplex FC Twente

Hengelo investeert 350.000 euro in trainingscomplex FC Twente

HENGELO/ENSCHEDE - De gemeente Hengelo is bereid 350.000 euro te investeren in het trainingscomplex van FC Twente op sportpark Veldwijk bij het FBK-stadion. Het gemeentebestuur heeft hierover een akkoord bereikt met FC Twente. Dat meldt de club op zijn site. FC Twente gaat een tienjarige huurovereenkomst aan met de gemeente en heeft de mogelijkheid om deze overeenkomst vanaf het derde jaar af te kopen.

De velden op Veldwijk voldoen al langer niet aan de wensen van FC Twente. Met name selectie van het eerste elftal was regelmatig gedwongen uit te wijken naar andere accommodaties. Op dit moment huurt de club van de gemeente één kunstgrasveld en vier natuurgrasvelden, die nu zullen worden gerenoveerd.  De gemeente Hengelo wilde graag dat FC Twente zich langdurig aan de 'sportstad' Hengelo zou binden.

Daarnaast huurt FC Twente een tweede kunstgrasveld en een natuurgrasveld, die worden gedeeld met de amateurclub SC Barbaros.  Het betekent ook dat de ambitieuze dromen der gemeente Enschede over een topsportaccommodatie op het Diekman van de baan lijken te zijn. De jeugdteams van de Voetbalacademie (onder- en middenbouw) en FC Twente Vrouwen trainen op de velden van Sportcampus Diekman in Enschede. 

Deel dit nieuws!