De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bescheiden aanpassing woningbouwplan op Esch in Tubbergen

Bescheiden aanpassing woningbouwplan op Esch in Tubbergen

TUBBERGEN – Het plan van ontwikkelaar/aannemer Steggink uit Reutum voor de bouw van woningen op De Esch in Tubbergen is aangepast met meer mogelijkheden voor koophuizen in rijen.

In het oorspronkelijke plan waren vijftien rijwoningen opgenomen, waarvan drie koop en twaalf huur. Om in de koopsector meer te kunnen aanbieden in het laagste prijssegment is dit aangepast naar zes koop- en negen huurwoningen, met bovendien recht op koop. Een koophuis in een rij is er vanaf 210.000 euro. Op deze wijze denkt ontwikkelaar/bouwer Steggink uit Reutum een ruimere keuze te bieden en daarmede tegemoet te komen aan bezwaren en belangen, alsmede argwaan bij de Raad van State over de kaders en de bestemming van de gronden. De voorzieningenrechter eiste recent een betere motivering van het bouwplan op basis van de bestemming.

De aangepaste versie komt binnenkort ter besluitvorming aan snee in de gemeenteraad.  Volgens wethouder Berning is het een prima plan met voor elke portemonnee een huis. Het plan van Steggink omvat ook half-vrijstaande woningen en de mogelijkheid van de bouw van starterswoningen vanaf 221.600 en seniorenwoningen vanaf 234.100 euro.

Deel dit nieuws!