De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Volgende fase Deldenerstraat in Hengelo vergt 2,2 miljoen miljoen

Volgende fase Deldenerstraat in Hengelo vergt 2,2 miljoen miljoen

HENGELO -De gemeente Hengelo heeft 2, 2 miljoen euro beschikbaar voor de herinrichting van het derde gedeelte van de Deldenerstraat. Het betreft het tracé van de Geerdinksweg tot de Tuindorpstraat. De gemeente legt 1,42 miljoen op tafel voor de straat en de provincie draagt met 780.000 euro ruimhartig bij aan deze projectfase.

Medio vorig jaar werd al de kruising van de Deldenerstraat met de Bornsestraat en Oldenzaalsestraat aangepakt, daarna het kruispunt van de Deldenerstraat met de Langestraat. Het gehele projectgebied van de opkalefatering is nu toe aan de derde en vierde fase: eerst de kruising Deldenerstraat met de Geerdinksweg/Weideweg tot en met de kruising  Tuindorpstaat en ter afronding van het project na de zomer het deel van de Tuindorpstraat tot de Langestraat, inclusief het Mitchamplein. 

Het hele werk is na aanbesteding gegund aan het bouwbedrijf Roelofs te Den Ham, dat de hele de hele weg opnieuw ingericht. Hierbij wordt het riool vervangen, het asfalt vernieuwd, worden de fietspaden aan beide zijden van de weg opnieuw ingepast en komen er meer groenvoorzieningen bij de inpassing voor een wat meer stedelijke uitstraling.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!