De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voormalig directeur Vinke van Asito roerganger van Twente Milieu

Voormalig directeur Vinke van Asito roerganger van Twente Milieu

ENSCHEDE – De vorig jaar aangetreden interim-bestuurder Vinke van Twente Milieu is vandaag benoemd tot opvolger van de vorig jaar vertrokken directeur-bestuurder Bosch. Hedenmiddag stemde de aandeelhoudersvergadering (acht gemeenten in Twente) daarmee in.

Vinke nam eind vorig jaar afscheid als algemeen directeur bij Asito wegens een verschil van inzicht over de koers van dit concern. Dat ging onder meer over het beleid en het tempo. Vinke werkte vele jaren bij het schoonmaakbedrijf annex facilitair dienstverlener. Hij vond er de laatste jaren ook steeds minder voldoening door het gebrek aan maatschappelijke relevantie, met een accent op klimaatbeleid.

Twente Milieu is een honderd procent overheidsbedrijf met de gemeente Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Losser en Oldenzaal als aandeelhouders. Weliswaar is zijn woongemeente Wierden (nog) geen aandeelhouder, maar Twente Milieu voert er wel 'ondersteunende werkzaamheden' uit. Van origine is het bedrijf een inzamelaar van huishoudelijk afval maar daar is meer bijgekomen dat valt onder het beheer van afvalstromen en de openbare ruimte. Er werken bij het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in Enschede heeft, zo'n 350 medewerkers.

 

Deel dit nieuws!