De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • In tweede instantie liefst 36 kandidaat-burgemeesters Twenterand

In tweede instantie liefst 36 kandidaat-burgemeesters Twenterand

TWENTERAND -  Voor het burgemeesterschap in Twenterand hebben zich in tweede instantie 36 kandidaten gemeld. Dat is ruim meer dan in eerste instantie toen er zo weinig sollicitanten waren, dat commmissaris des konings Heidema redenen zag om de procedure te staken en nogmaals een advertentie te plaatsen.

Van de 36 sollicitanten hebben zijn er vijf vrouw en dus 31 man. Er zijn er dertig die een hoofdfunctie in het openbaar bestuur hadden. De nieuwe burgemeester zal waarnemer Van der Kolk aflossen werd aangesteld na het gedwongen vertrek in 2017 van burgemeester Visser, die in Twenterand niet betijde, maar nu in Katwijk wel kan aarden. Veel partijen vonden dat Van der Kolk wel de opvolger van Visser mocht worden, maar GBT, de lokale partij met de absolute meerderheid in de gemeenteraad, hield dat tegen, want opteerde nadrukkelijk voor een nieuwe man of vrouw.

Het is nu aan Heidema een aantal belangstellenden voor het burgemeesterschap voor te dragen bij de lokale vertrouwenscommisie onder aanvoering van ChristenUnie-leidsman Smelt, die er veel aan gelegen is om dit keer de uiteindelijke keuze geheim te houden tot de benoeming in vermoedelijk september van de nieuwe ambtrketendrager.

 

Deel dit nieuws!