De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lokaal Hellendoorn hamert op belofte fietsroute naar Elimschool

Lokaal Hellendoorn hamert op belofte fietsroute naar Elimschool

HELLENDOORN – Het schort aan duidelijkheid over een tracé voor een vrij liggende fietsroute naar de toekomstige Elimschool in Hellendoorn, terwijl haast is geboden, omdat het fietspad al in gebruik zou moeten worden genomen bij de opening van de school.

Dat stelt de raadsfractie van Lokaal Hellendoorn die erop wijst dat vijf jaar geleden hiertoe is besloten. De fractie wil dinsdag opheldering van het college van burgemeester en wethouders over de concrete stand van zaken, het beschikbare budget, een stappenplan en de communicatie met de leerlingencommissie. Lokaal Hellendoorn herinnert het college eraan juíst bij besluitvorming over de plek van een nieuwe school te hebben aangegeven dat de ligging een beperking heeft voor een veilige fietsverbinding.

Het snel realiseren van een veilig vrij liggend fietspad kan kosten besparen omdat dan minder vervoer nodig is. Lokaal Hellendoorn geeft aan verbaasd en teleurgesteld te zijn om te moeten vernemen dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de aanleg van het fietspad en voelt zich door het college  niet serieus genomen.

Deel dit nieuws!