De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Enschede kapittelt college over gebrekkige besluitvorming

CDA in Enschede kapittelt college over gebrekkige besluitvorming

 ENSCHEDE  - De procedures en protocollen in de gemeenteraad te Enschede staan een zorgvuldige besluitvorming in de weg. Dat stelt althans fractievoorzitter Koç van het CDA in een Nieuwsbrief van de christen-democraten te Enschede.

Koç verwijt het college van burgemeester en wethouders en impliciet de coalitiepartijen BBE, D66, VVD, ChristenUnie en PvdA het eerste half jaar vol te agenderen met tal van secundaire zaken, brieven en voorstellen die de raad zelf heeft geagendeerd. Uit het college zou amper een voorstel of een visie komen, alsof er weinig gebeurt en niets de moeite van het bespreken waard is, laat staan rijp voor debat en besluitvorming. 

In het laatste kwartaal worden vervolgens alle plannen en visies door de raad gejast. Dat patroon was vorig jaar volgens de leidsvrouw van het CDA opgelegd pandoer en dit jaar signaleert ze hetzelfde patroon. De ophoping tot het eind van het jaar van belangrijke dossiers waarover de raad moet beslissen zou inhoudelijke debatten en een gedegen voorbereiding onmogelijk maken, temeer daar dan in grote haast moet gebeuren met het oog op be begroting van volgend jaar. Koç bepleit meer tijd voor een betere inhoudelijke besluitvorming.

 

Deel dit nieuws!