De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 Hof van Twente ijvert voor permanent wonen in recreatiehuizen

D66 Hof van Twente ijvert voor permanent wonen in recreatiehuizen

DELDEN/Markelo – Het legaliseren van het permanent betrekken van recreatiewoningen kan mogelijk een oplossing zijn van het huidige tekort aan relatief goedkope huizen  voor met name jongeren (starters op de woningmarkt) en ouderen. Dat stelt de raadsfractie van D66 in de gemeente Hof van Twente.  De fractie vraagt het college van burgemeester en wethouders hoeveel reguliere woningen er dan bij zouden komen. D66 wijst er ook op dat er plannen zijn voor de bouw van recreatiehuizen in Delden en Markelo.

Het college laat weten vooralsnog geen voorstander te zijn van legalisering van permanente bewoning, maar erkent dat er landeliijk een wettelijk kader komt om zulks mogelijk te maken. Er zouden momenteel in de gemeente Hof van Twente 489 zelfstandige recreatiewoningen zijn geregistreerd. Daarnaast staat het bestemmingsplan Markelo de bouw van vijftien recreatiewoningen toe op een perceel tussen de Holterweg en Noordachtereschweg.

Permanente bewoning van recreatiewoningen op parken staat de gemeente Hof van Twente niet toe. Deze recreatiewoningen mogen alleen permanent worden gebruikt door bewoners met een persoonsgebonden gedoogbeschikking of een ontheffing voor overbruggingshuisvesting van maximaal zes maanden. Er mogen op dot moment 130 recreatiewoningen permanent worden bewoond met een persoonsgebonden beschikking en  zo'n twintig met een tijdelijke ontheffing. Daarnaast meldt het college in reactie op de vragen van D66 een actualisatie van de woonvisie Hof van Twente voor te bereiden, waarover de gemeenteraad naar verwachting eind dit jaar (vierde kwartaal) een voorstel ter besluitvorming krijgt.

Deel dit nieuws!