De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser wil fluks aan slag met versterking van de winkelgebieden

Losser wil fluks aan slag met versterking van de winkelgebieden

LOSSER – De gemeente Losser heeft voor de versterking van de winkelcentra van Losser de Lutte en Overdinkel de komende vier jaar een half miljoen in de pocket. Het geld dient volgens wethouder Nijhuis om zogenoemde stimuleringsmaatregelen te treffen. In dat verband noemt de wethouder de mogelijkheid tot het herbestemmen van leegstaande detailhandelspanden buiten de winkelgebieden. Een van de mogelijkheid er een woningen van te maken.

Ook wil Nijhuis de mogelijkheid bieden winkels van buiten de winkelcentra te verplaatsen naar de dorpscentra en eigenaren van panden te renoveren en de mogelijkheid te geven de gevel aantrekkelijker te maken teneinde de winkelcentra te promoten. De opzet van de gemeente is met allerlei belanghebbende partijen, de stakeholders, onder wie ondernemers, beleggers, makelaars en  belangenverenigingen tot een detailhandelsvisie  te komen.

Bij dit alles moet naar het oordeel van de gemeente rekening worden gehouden met een vergrijzende en krimpende bevolking. Ook moet worden meegewogen dat het online winkelen ook in Losser toeneemt. Niettemin is de lokale detailhandel van groot belang voor de leefbaarheid, economie en het sociale leven in Losser,  aldus releveert het gemeentebestuur.

Deel dit nieuws!