De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo versterkt dankzij bijdrage provincie de Deurningerstraat

Hengelo versterkt dankzij bijdrage provincie de Deurningerstraat

HENGELO - Ten behoeve de voorbereiding en de aanleg van de tweede fase van de Deurningerstraat te Hengelo wil het college van burgemeester en wethouders dezer stad ruim anderhalf  miljoen euro uittrekken, waarvan bijna een derde deel kan worden gedekt uit een provinciale bijdrage.

Het geld van de provinciale overheid is specifiek bestemd voor de herinrichting van het deel van de Deurningerstraat tussen de Oldenzaalsestraat en de Sloetsweg, onderdeel van een schoolfietsroute en de wijkring. Dankzij deze subsidie plus de beschikbare gelden uit het Gemeentelijk Riool Plan kan de reconstructie van dit deel van de Deurningerstraat tot stand worden gebracht. Met de aanleg van vrijliggende fietspaden, daar waar mogelijk, denkt de gemeente de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren.

Tevens wil de gemeente de werkzaamheden aangrijpen om een waterloop (blauwe ader) aan te leggen en de groenstructuur (aanplant bomen) te versterken. Door het versmallen van de rijbaan en de aanleg van vrijliggende fietspaden beoogt de gemeente Hengelo de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Deel dit nieuws!