De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo weigert nieuwbouw bezijden kerkhof aan Wierdensestraat

Almelo weigert nieuwbouw bezijden kerkhof aan Wierdensestraat

ALMELO - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Almelo weigert toestemming te geven aan een gevraagde wijziging van het agrarisch gebruik van twee panden aan de Wierdensestraat bezijden de algemene begraafplaats. De bedoeling is gedeeltelijke sloop van bijgebouwen tot vijfhonderd vierkante meter ten faveure van de bouw van twee inpandige huizen, één vrijstaande woning plus vier nieuwe bijgebouwen. 

Het verzoek is in strijd met de regels van het bestemmingsplan Westelijke Groene Long. De geldende bestemming is agrarisch. Tevens is er volgens het college van burgemeester en wethouders sprake van strijdigheid met de regels van de provincie Overijssel. Er is voor soortgelijke ontwikkelingen in Almelo ook niet eerder op de gevraagde wijze meegewerkt, stelt het college van burgemeester en wethouders, dat bovendien aanvoert dat er geen dwingende redenen zijn voor wijziging van de bestemming, anders dan financiële redenen van de aanvrager.

Binnen de bestaande bebouwing kan het college inpandig drie woningen toestaan, waarbij tot hooguit 150 vierkante meter van bestaande bijgebouwen in stand moet blijven, maar dat geldt niet voor een derde vrijstaande woning en vier nieuwe bergingen. Het college stelt wel te willen meewerken aan een plan analoog aan dat van het nabije Landgoed Vogelsangk, maar dat is nog niet verder onderzocht omdat de aanvrager nog niet op deze mogelijkheid ingaat.

Deel dit nieuws!