De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Haaksbergen draait in de wasmachine van Peppelman

CDA in Haaksbergen draait in de wasmachine van Peppelman

HAAKSBERGEN – Door een draai van het CDA ziet het ernaar uit dat toch een meerderheid ontstaat in de gemeenteraad van Haaksbergen voor het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om in zee te gaan met een bedrijf in Hezingen voor een was- en strijkservice (was halen, draaien en brengen) die de gemeente per jaar 137.000 euro zou opleveren, want enerzijds minder zorgkosten en anderzijds minder uitkeringskosten.

Dat bleek tijdens een tweede beraad, waarin het CDA een draai maakte, want zijn aanvankelijke bezwaren liet varen. In een eerste vergadering was er geen meerderheid voor het voorstel doordat de fractie van de collegepartij CDA bij monde van partijleider Ten Voorde de kant stond van de oppositie, die geen brood in zag in het voorstel. Alleen de coalitiepartijen VVD en PvdA steunden toen het voorstel van PvdA-wethouder Peppelman,  die in een reactie toen al aankondigde  het voorstel zonder aanpassingen voorleggen aan de gemeenteraad.

Bij monde van het raadslid Van der Hulst is het CDA op andere gedachten gekomen of gebracht, want hij zei in een tweede beraad  geen bezwaren te zien in een ‘algemene voorziening voor wassen en strijken’ ten behoeve van mensen die zorg nodig hebben. Een bedrijf haalt dan de vuile was op om het gewassen en gestreken terug te brengen. Dat zou efficiënter gebeuren dan nu vaak het geval is en bovendien zal het bedrijf lokale arbeidskrachten inschakelen. Naar de mening van Peppelman worden zo twee vliegen in één klap geslagen: een besparing op de zorgkosten en minder bijstandskosten doordat uitkeringsgerechtigden worden ingehuurd. 

.

Deel dit nieuws!