De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ruimte voor de bouw van tien woningen aan de weg naar Stokkum

Ruimte voor de bouw van tien woningen aan de weg naar Stokkum

STOKKUM/MARKELO –    Op een agrarisch stuk grond aan de Stokkumerweg mogen maximaal tien huizen verrijzen, want voor twee woningen moeten nog voldoende zogenoemde sloopmeters moeten worden ingebracht.

Om de huizenbouw mogelijk te maken, is het noodzakelijk de agrarische bestemming te veranderen. Het plan gaat uit van twee vrijstaande woningen, vier twee-onder-één-kap woningen en vier woningen in een rij. De huizen worden met de voorgevel georiënteerd op de Stokkumerweg, mogelijk met een verspringende voorgevelrooilijn.

Het oorspronkelijke plan bood ruimte voor twintig woningen, maar dat werd afgewezen. Het perceel maakt weliswaar geen onderdeel uit van het beschermd dorpsgezicht, maar ligt prominent aan de Stokkumerweg en heeft volgens de gemeente Hof van Twente 'een visuele verbinding' met het omringende landschap.

Bij de inrichting van het perceel is daarom aansluiting gezocht bij de karakteristieken van het kampenlandschapstype, en het karakter van het oude dorp. Omdat het omgevingsgeluid hoger ligt dan is toegestaan voor dergelijke woningen is voor de locatie ook een hogere grenswaarde voor geluid nodig. Een ontwerp hiervoor ligt tegelijk met het bestemmingsplan ter inzage.

Deel dit nieuws!