De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wederom openbare verkoop beeldende kunst uit kelders in Almelo

Wederom openbare verkoop beeldende kunst uit kelders in Almelo

ALMELO – Opnieuw gaat de gemeente Almelo werken van een aantal stedelijke kunstenaars, wier werk nu in depot staat, publiek verkopen. De prijzen variëren van  tien euro tot vijfduizend. Van de meeste werken, zo’n tweehonderd in getal, ligt de prijs onder de honderd euro, laat de lokale overheid weten. Dat is en zal ongetwijfeld wervend bedoeld zijn.

De verkoop geschiedt viade  Kunsthal Hof 88, die de  winkeldochters eerst tentoonstelt. Het betreft schilderijen, grafiek en tekeningen van lokale kunstenaars, werken die door de jaren heen door de gemeente zijn gekocht. Dat gebeurde indertijd vaak via de Beeldende Kunst Regeling.

De collectie omvat werken van onder meer wijlen de Almelose kunstenaars Herman Meijlof, Han Veneman en Jan Gierveld. De opbrengst komt volgens de gemeente geheel ten goede aan voorzieningen en activiteiten op het erf van de beeldende kunst.

De verkoop vindt plaats tijdens een openbare veiling die in Hof 88 plaatsgrijpt en waarvoor wethouder Van Rees 28 maart in Hof 88 het startsein geeft. In  een gemeentelijk persbericht staat de nu al legendarische zin: ‘Inwoners zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.’

Deel dit nieuws!