De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Enschede wil banden met Stadt Münster aanhalen in cirkel

College in Enschede wil banden met Stadt Münster aanhalen in cirkel

ENSCHEDE/MÜNSTER -  De gemeente Enschede zou de Stadt Münster officieel moeten erkennen als officiële partnerstad. Dat voorstel legt het college van burgemeester binnenkort voor aan de gemeenteraad van Enschede.

Enschede kent, aldus  het college, meer vormen van samenwerking, zowel in Nederland als over de grens. Zo zijn Dalian in China en Palo Alto in Amerika zogenoemde zustersteden waarmee al geregelde samenwerking bestaat. De bestaande banden met Stadt Münster zouden op datzelfde niveau moeten worden gebracht.

Het college wijst er in dat verband op dat er al drie jaar een zogenoemde 'letter of intent' bestaat, die tot concretisering  zou nopen. Hetzelfde geldt volgens het college  voor de vorig jaar september opgestelde Duitsland-agenda  der gemeente Enschede, die beoogt om aan de han van samenwerkingsprojecten en het opheffen van grensbelemmeringen de halve cirkel om Enschede te veranderen in een hele cirkel teneinde zodoende de sociaal-economische positie van de stad en de grensoverschrijdende regio te versterken.

Deel dit nieuws!