De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De vraag waar de Heuvelrug begint en eindigt en waar de kassa staat

De vraag waar de Heuvelrug begint en eindigt en waar de kassa staat

WIERDEN – De gemeenteraad van Wierden betreurt het dat het college van burgemeester en wethouders een bedrag van 12.500 euro beschikbaar stelt voor de ‘doorontwikkeling van de leefomgeving’ op de Sallandse Heuvelrug met de intentie dat ook de komende jaren te doen. Aan de eerste bijdrage is niets meer te doen, maar is wat de gemeenteraad betreft is het ook de laatste.

Het was de fractie van de VVD die deze kat de bel aanbond en steun kreeg van CDA en PPW. Dat is een raadsmeerderheid. De fracties van NEW en ChristenUnie hebben nog geen standpunt geventileerd. Dat zal gebeurenals de raad binnenkort inhoudelijk over de zaak debatteert. De verdediging van NEW-wethouder Kortenhoeven maakte recent geen enkele indruk, temeer niet daar de raad een half jaar terug subsidies in deze orde van grootte voor verenigingen en stichtingen webezuinigde.

Kortenhoeven stelde dat het promotiegeld voor de Sallandse Heuvelrug een regionaal belang is en bestemd is voor ‘informatieve werksessies’ en een ‘marketingcampagne’ teneinde het nationaal landschap Sallandse Heuvelrug (inter)nationaal te promoten. De wethouder noemde de bijdrage van 12.500 euro ‘een gering bedrag’ om te investeren. Ofschoon de Sallandse Heuvelrug in de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten ligt, wordt ook omliggende gemeenten  gevraagd mee te betalen aan de campagnes, zoals de subregio te promoten, waaronder behalve Wierden ook Twenterand en Hof van Twente, die eveneens zijn aangeslagen, per collegebesluit, zonder de gemeenteraden te hebben geraadpleegd.

Deel dit nieuws!