De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zonnepark van veertig hectare op sportpark ASV'57 in Aadorp

Zonnepark van veertig hectare op sportpark ASV'57 in Aadorp

AADORP/ALMELO –  Bij het sportpark Het Heuveltje te Aadorp is een zonnepark van veertig hectare in gebruik genomen. Met een druk op de knop op de middenstip van het veld van de voetbalvereniging ASV’57, een club met het vlaggenschip in derde klasse van het zaterdagvoetbal, werd het geopend. Er zal de komende dertig jaar duurzame stroom worden geleverd aan naar schatting tienduizend huishoudens in stad en land.

Er liggen 120.808 zonnepanelen met een piekvermogen van 39,7 MWp en via het energieplatform ZonnepanelenDelen kunnen Almeloërs financieel deelnemen in het energieveld. ASV’57 profiteert van de komst van Zonnepark Aa en wil 'de duurzaamste voetbalvereniging van Nederland' worden. Het park van exploitant Solar Energy Works ais aangelegd een ontwerp van Feddes Olthof landschapsarchitecten, ingepast in de omgeving. En een plek voor (om en nabij natuurlijk) twintigduizend bijen.

Voorafgaand aan de opening van het zonnepark gaven de voetballers Joey Konings en Orestis Kiomourtzoglou van Heracles, net als ASV'57, een club van zwart en wit een voetbalclinic voor jeugdspelers van de Aadorpse trots.

 

Deel dit nieuws!