De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lepeltje-lepeltje-politiek SGP over Second Love in Rijssen-Holten

Lepeltje-lepeltje-politiek SGP over Second Love in Rijssen-Holten

RIJSSEN – Op basis van een een-tweetje tussen fractievoorzitter Scheppink van de SGP en de staatkundig-gereformeerde wethouder Beens heeft de gemeenteraad van Rijssen-Holten zich vanavond uitgesproken voor een verbod op reclameborden aan de openbare weg voor Second Love. Uit de antwoorden van Beens op de vragen van Scheppink deze borden te weren bleek dat dit al gebeurd is. Second Love roept volgens de SGP op ‘om vreemd te gaan ondanks dat je gelukkig getrouwd bent (...) alsof vreemdgaan de normaalste zaak van de wereld is’.

Het is volgens Beens mogelijk de plaatsing van deze borden bezijden ‘s Heeren wegen te verbieden zonder de vrijheid van meningsuiting te schenden, namelijk op grond van strijdigheid met wat de wethouder gezondheid en goede zeden noemde, want de Algemene Plaatselijke Verordening en de Welstandsnota bieden die mogelijkheid als mensen ergens aanstoot aan nemen. In dat bestek liet de GB-wethouder van die naam (Aanstoot, van Gemeente Belangen) weten dat er ‘zeker tien klachten’ ten stadhuize binnenkwamen over de gewraakte borden.

Beens had nog een extra argument, want zei dat de promotie van Second Love zich niet verdraagt met het actieve beleid in Rijssen-Holten het aantal echtscheidingen terug te dringen. De fractie van de ChristenUnie was met de SGP eens, maar de derde collegepartij GB niet, want leidsman Albarda vroeg zich met de raadsleden Meijerink van de PvdA en Klein Velderman van D66 af waar de grens ligt en zegsvrouw Deijk van de VVD idem dito. Deijk liet wel en passant weten zwanger te zijn, waar burgemeester Hofland trouwens al weet van had, want die kwam met een cadeautje aanzetten.

 

Deel dit nieuws!