De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zelfstandigheid gemeente Haaksbergen staat nu echt op het spel

Zelfstandigheid gemeente Haaksbergen staat nu echt op het spel

HAAKSBERGEN – De zelfstandigheid van de gemeente Haaksbergen staat ‘echt op het  spel’. Dat bleek vanavond uit de woorden van coördinerend ambtenaar Molenkamp. Hij gaf in een raadsvergadering een toelichting op de financieel gezien omineuze situatie in de Ster van Twente. Het is vijf voor twaalf, de tijd dringt, maar het kan.

De gemeente moet drastisch saneren en dat gebeurt onder verscherpt toezicht van de provincie Overijssel. De stofkam gaat door de organisatie, want het knijpt en wringt en piept. Het feit dat het vele werk, dat nodig is om het voortbestaan van Haaksbergen als zelfstandige gemeente veilig te stellen, door steeds minder medewerkers moet worden gedaan, trekt een zware wissel op bestuurders en ambtenaren. Molenkamp verzekerde trouwens dat het allemaal goed komt, als er maar een straf financieel beleid wordt gevoerd.

Volgens burgemeester Welten zal op afzienbare termijn acute inhuur van ambtelijks expertise nodig zijn. In overleg met de provinciale overheid, want dat moet, zal de raad hiertoe een voorstel ontvangen, zo deelde Welten hedenavond mee. En eigenlijk kan de raad daar geen nee op zeggen, ‘met respect budgetrecht raad’.

Deel dit nieuws!