De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Akkoord over koop verloederd horecapand Maddog in Denekamp

Akkoord over koop verloederd horecapand Maddog in Denekamp

DENEKAMP- De woningcorporatie Sint Joseph heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van het gewezen horecapand Maddog in Denekamp. Dit deelde wethouder Brand als stand-in van de verhinderde portefeuillehouder Blokhuis vanavond mee in een vergadering van de gemeenteraad. De bedoeling is dat er woningbouw voor starters en/of ouderen zullen worde gebouwd

Hierdoor ontstaat na jaren soebatten zicht op de sloop van één van de twee ‘schandvlekken’ in het dorp Denekamp. Het voormalige horecapand Maddog is bestuurders en burgers al jaren een doorn in het oog. Dat geldt trouwens ook voor de verrommelde  Kop van de Eurowerft.

Recentelijk liet wethouder Blokhuis op vragen vanuit de gemeenteraad al weten dat hij goede hoop had op een doorbraak. Hij deelde toen mee dat de Almelose woningcorporatie Sint Joseph als eigenaar van Maddog met een ontwikkelaar/aannemer onderhandelt. Blokhuis stelde toen ook dat er indien nodig een beroep kan worden gedaan op een financiële bijdrage uit het herstructureringsfonds van de gemeente, zeker als er woningen komen voor starters en/of senioren. Deze optie is volgens Blokhuis, zo verklaarde hij eerder, ook voor de sloop en herbestemming Eurowerft in beeld.

Deel dit nieuws!