De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA bindt in, laat Kolkschool lopen, maar geeft Langius opdracht

PvdA bindt in, laat Kolkschool lopen, maar geeft Langius opdracht

ALMELO - Het met spanning tegemoet geziene debat over de verkoop van de Kolkschool in Almelo liep vanavond met een sisser af, want van het verwachte vuurwerk, aangekondigd door PvdA en Leefbaar Almelo, kwam niks terecht. Het eindigde met hooguit een plofje en wat rook in een natte straatgoot. Wel moet het grond- en vastgoedbeleid nog dit jaar duchtig veranderen.

Onder aanvoering van de raadsfractie van de PvdA kwamen er eerder gepeperde teksten, want er zou weinig tot niets hebben gedeugd van de procedure tot verkoop van de monumentale Kolkschool aan de projectontwikkelaar Kloos2 te Hengelo. Het college zou ten koste van het lokale culturele initiatief Paco Plumtrek, dat als gebruiker ook belangstelling had, bewust hebben aangestuurd op verkoop aan Kloos2. En daar zou alles op gericht zijn.

Op instigatie van de PvdA was de kritiek op het college, inzonderheid wethouder Langius pittig en manifest. De wethouder van Financiën, Grond en Vastgoed lag onder vuur en de verwachting was dat er vanavond met scherp zou worden geschoten. Dat gebeurde niet.

Langius gaf toe dat er op de verkoop van de Kolkschool nogal wat aan te merken was en dat ‘het college het er hartgrondig mee eens is dat er geen winnaars zijn’, al benadrukte hij ook dat uit onderzoek is gebleken dat er ‘geen zweem van misdragingen’ bestaat.

Vervolgens kwam de PvdA bij monde van woordvoerder Geerdink met een motie die met overgrote meerderheid werd aangenomen en die het college opdraagt eind dit jaar, vóór 15 december, met een raadsvoorstel te komen voor een beter beleid op het vlak van grond- en vastgoedtransacties. Geerdink zei dat haar partij alsnog met een motie van wantrouwen komt indien Langius nalaat om met een ander en vooral beter en transparanter beleid op de proppen komt.

Deel dit nieuws!