De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DXXXII

Ik lees de krant van vijf jaar geleden. Wie wat bewaart, die heeft wat. Ik hou van oude kranten, je leest berichten gestolde tijd, hun geur, hun stof, van tijd en leven, van ogenblik en eeuwigheid. En er verandert minder dan vaak gedacht, we leren amper in een wereld met vele valkuilen. Van wat de krant haalt is vaak alleen de datum nieuw.

Mijn favoriete krant is Het Parool, waar zouden we zijn zonder een regionale krant, de krant van de Republiek, van de regio Amsterdam tot de regio Twente. In het weekend lees ik de NRC erbij, en soms koop ik een exemplaar van de Telegraaf of het Nederlands Dagblad. De meeste kranten gooi ik weg na lezing, al knip ik er vaak eerst stukken uit.

Ik las vandaag wat ik bewaarde van 2 maart 2015. Het ging over een deal tussen Moskou en Kiev, over Pegida in Vlaanderen, een wapenstilstand in Aleppo en - in vele opzichten waanzinnige - vluchtelingenstromen. Er is in vijf jaar niet zo heel veel veranderd. Nieuws van gisteren is niet zelden dat van vijf jaar geleden. Zie de mensch!

Zelfs lees ik vandaag dat Fred Rutten bij Feienoord vertrekt, gisteren nog hoorde ik in Enschede dat Twente hem nodig schijnt te hebben. Alles blijft.

 

Deel dit nieuws!