De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Mulder vertrekt na tien jaar als wethouder namens CDA in Borne

Mulder vertrekt na tien jaar als wethouder namens CDA in Borne

BORNE – Medio volgende maand legt wethouder Mulder van Borne zijn functie neer. Dat heeft hij vandaag kenbaar gemaakt. Hij rukt niet om politieke redenen in, maar om overwegingen van particuliere aard, waarover hij verder niet uitweidt.

De 65-jarige Mulder is in april op de kop af tien jaar namens het CDA wethouder geweest, want trad in april 2010 aan. Onduidelijk is vooralsnog wie de christendemocraten in Borne als opvolger naar voren schuiven.

Mulder heeft dus persoonlijke redenen te hebben om het bestuurlijke bijltje erbij neer te leggen, zonder daar verder op in te gaan. Hij bestierde in Borne vooral de portefeuille van grondzaken en -exploitaties, buitengebied, financiën en onderwijs. Vóór zijn wethouderschap fungeerde Mulder al als commissie- en raadslid. Om den brode was hij destijds ambtenaar van Economische Zaken der gemeente Almelo.

In de gemeente Borne is het CDA al jaren een stut- en stootpaal van het college van burgemeester en wethouders. De partij vormt een coalitie met de lokale partijen GB'90 en BorneNu, die de wethouders Kotteman respectievelijk Velten leveren, sinds kort onder aanvoering van PvdA-burgemeester Pierik.

Deel dit nieuws!