De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Meerderheid in Overijssel wil onderzoek detailhandel bedrijventerrein

Meerderheid in Overijssel wil onderzoek detailhandel bedrijventerrein

DEN HAM/VROOMSHOOP – De provincie Overijssel gaat onderzoeken of en zo ja onder welke condities winkels zich op een bedrijventerrein kunnen vestigen. Daarvoor heeft het Vroomshoopse statenlid Veltmeijer van de PVV zich met succes druk gemaakt, want een meerderheid van Provinciale Staten steunde zijn motie van deze strekking.

De aanleiding voor indiener Veltmeijer was de gang van zaken rond Foto Konjnenberg in Den Ham, die zich op het bedrijventerrein Kroezenhoek vestigde omdat hij meer ruimte nodig had dan hij in het winkelhart van het brinkdorp tot zijn beschikking had, mede door uitbreiding met wat hij een experience-center of belevingscentrum noemde.

Het eind van het liedje was dat het bedrijf nu met een andere eigenaar op de Woonboulevard te Almelo is gevestigd. De gemeente Twenterand, waartoe Den Ham en Vroomshoop behoren, spande zich tot het laatst in om gegeven de omstandigheden Foto Konijnenberg voor Den Ham te behouden, maar de porovincie hield de poot stijf.

Naar het oordeel van Veltmeijer komt dit soort situaties steeds meer, waaronder een fietsenzakenkwestie in zijn woondorp Vroomshoop, maar ook in andere gemeenten, wat volgens hem noopt tot regelgeving waar nodig en maatwerk waar mogelijk om ondernemers letterlijk en figuurlijk voldoende ruimte te geven. De motie haalde het ruim: 40-1; alleen de eenkoppige Partij voor de Dieren stemde tegen. Zo'n victorie maakte Veltmeijer nog niet eerder mee in de Staten van Overijssel. De vraag is nu wat het onderzoek oplevert.

 

Deel dit nieuws!