De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Provincie betaalt mee aan ondergrondse leidingen Almelo/Enschede

Provincie betaalt mee aan ondergrondse leidingen Almelo/Enschede

ALMELO/ENSCHEDE –De gemeenten Almelo en Enschede krijgen flinke bijdragen voor de ondergrondse aanleg van hoogspanningsleidingen. De rijksoverheid en in mindere mate de provinciale overheid betalen flink mee. Zonder zwaar debate gingem de Staten van Overrijssel vandaag akkoord.

Het gaat in Almelo om drie kilometer leiding in de zogenoemde Westelijke Groene Long. De rijksoverheid betaalt 7,7 miljoen van de benodigde 9,6 miljoen, de provincie, er komt decentraal 1,9 miljoen, waardoor Almelo zelf 950.000 euro uit de gemeentekas moet dokken. Voor de gemeente Enschede, waar 1,2 kilometer leiding onder de grond komt te liggen, maakt de rijksoverheid een bedrag van 6,8 miljoen de benodigde 7,9 miljoen over, de provincie 1,1 miljoen, zodat Enschede zelf 550.000 op de plank moet leggen.

In de gemeente Enschede gaat het om het gebied tussen het verdeelstation aan de G.J. van Heekstraat en de Westerval ter vervanging van de hoogspanningsmasten in onder meer in de woonwijk Twekkelerveld. De provincie brengt van haar bijdrage van 3,3 miljoen een bedrag van 3.050.000 ten laste van de  het potje Investeringsimpuls Overijssel en zal een kwart miljoen uit de post voor onvoorziene uitgaven putten.

Deel dit nieuws!