De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal, Rijsen-Holten en Enschede varen wel bij logistieke hotspot

Oldenzaal, Rijsen-Holten en Enschede varen wel bij logistieke hotspot

OLDENZAAL/RIJSSEN/ENSCHEDE  – De gemeenten Oldenzaal, Rijssen-Holten en Enschede nemen gezamenlijk meer dan de helft van de logistieke banen in Twente voor hun rekening. Dat blijkt uit de Arbeidsmonitor  van de regio Twente over het vierde kwartaal van 2019.

Zowel de cijfers in het tweede als derde kwartaal van 2019 wijzen erop dat de arbeidsmarkt op een kantelpunt stond. De logistiek sector piekt. In twaalf van de veertien Twentse gemeenten is het aantal bedrijven en banen in de logistieke sector gestegen tot 563 respectievelijk en 7.338.

Twente is een belangrijke logistieke hotspot in Nederland, wat mede komt door de containeroverslag van Combi Terminal Twente (CTT) in de haven van Hengelo en die bij het bedrijventerrein op de  kade van het Twentekanaal te Almelo. In 2018 stond Twente op de achtste plaats in de nationale ranglijst van logistieke hotspot; het onomwonden streven is een plek in de Top Drie van Nederland.

De sector groeit en daarmee het economische belang en de behoefte aan arbeidskrachten. Net als in het tweede kwartaal van 2019 wordt de regionale arbeidsmarkt nu als ‘krap’ aangeduid.

Deel dit nieuws!