De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Extra geld gemeente nodig voor nieuwbouw Nutsschool Oldenzaal

Extra geld gemeente nodig voor nieuwbouw Nutsschool Oldenzaal

OLDENZAAL - Niets staat de vervangende nieuwbouw van de Nutsschool in Oldenzaal in de weg nu ook kan worden voorzien in en extra bedrag van bijna acht ton vanwege meer vierkante meters dan genormeerd. De gemeente neemt daarvan ruim de helft voor zijn rekening, de rest komt van 'derden'. Doordat de nieuwbouw volgend jaar plaatsvindt, in plaats van dit jaar, betekent trouwens een meevaller van ruim een ton. De totale kosten beloen een kleine vier miljoen.

Een bedrag van 3,6 miljoen werd twee jaar geleden al beschikbaar gesteld. De school streed met directeur Koedijk als energiek aanjager lange tijd voor nieuwbouw van de school aan de Hengelosestraat. De basischool telt zo'n 230 leerlingen en beschikt over relatief veel buitenruimte met sport- en spelfaciliteiten.

Door nieuwe ontwikkelingen, zoals eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG), extra kosten als gevolg van stedenbouwkundige eisen en uitbreiding van het aantal vierkante meters voor wat toekomstbestendig onderwijs wordt genoemd was het eerder beschikbaar gestelde krediet ontoereikend. Om die reden wordt de gemeenteraad gevraagd een aanvullend krediet beschikbaar te stellen. Naar verwachting is het een hamerstuk met loftuitingen.

Deel dit nieuws!