De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SGP Twenterand wil feiten op tafel over centrumvorming Vriezenveen

SGP Twenterand wil feiten op tafel over centrumvorming Vriezenveen

VRIEZENVEEN – De raadsfractie van de SGP vindt dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad ter zake de ontwikkelingen in het centrum  van Vriezenveen essentiële informatie onthoudt. Dat geldt als een politieke doodzonde. Het staatkundig-gereformeerde raadslid Jonker komt nu profetisch met vermanende ‘vervolgvragen’ aan het college.

Jonker wil op korte termijn worden geïnformeerd over de status van de pogingen om in het hart van het lintdorp, bij Koningsplein en omgeving, tot een centrum te komen en hoe de gevestigde winkeliers en bewoners bij de ‘ontwikkeling van Vriezenveen in zijn geheel’ worden betrokken. Het zou velen hunner steken dat er geen enkel serieus overleg is over de verplaatsing van de Aldi naar de kwestieuze Oordt-locatie, wat Jonker ‘vreemd’ noemt. Hij schrijft te vrezen voor ‘het beeld dat het soms lijkt op een ‘één-tweetje’ tussen de grootwinkelbedrijven (met de vastgoedeigenaren) en de gemeente’. In dit bestek meldt de SGP ervan uit te gaan dat het college in lijn met afspraken vanaf nu ruim informatie en inspraak geeft, mede vanwege het belang van betrokkenheid en draagvlak.

Het is volgens Jonker noodzakelijk om te weten welke belangen het college heeft afgewogen om de Aldi ‘op de genoemde plek en in die hoedanigheid te vergunnen’. Ook vraagt hij of de gemeenteraad nog ergens bij wordt betrokken, al was het maar vanwege de wijziging van het bestemmingsplan, het bouw- en beeldplan en het voorkomen van ‘een onveilige steeg’. Het dorpscentrum moet, betoogt de leidsman der staatkundig-gereformeerden ‘niet verder worden verprutst’.

Deel dit nieuws!