De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede in de vijfhoofdige kopgroep voor de titel 'Fietstad 2020'

Enschede in de vijfhoofdige kopgroep voor de titel 'Fietstad 2020'

ENSCHEDE – De gemeente Enschede is nog in de race om Fietsstad 2020 te worden. Dat blijkt uit de shortlist die de Fietsersbond bekend heeft gemaakt. Over anderhalve zal tijdens het congres ‘Fietsstad van de Toekomst’ blijken of Enschede de nummer één wordt. De resultaten zijn grotendeels gebaseerd op een landelijke enquête waaraan 45.000 fietsers deelnamen, van wie bijna een tiende uit Enschede. Er is de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd. In voorzieningen om het fietsgebruik aantrekkelijker te maken.

Onder enthousiasmerende leiding van ketenburgemeester Van Veldhuizen, fietsburgemeester Kuiper en sportwethouder Van Houdt is de rijwielpromotie tot grote hoogte opgestuwd.

De stad behoort de Top Vijf in het land als het gaat om voldoende stallingsruimte. Een ander pluspunt in Enschede is de fietssnelweg F35, want het gedeelte in de richtinhg Hengelo werd vorig jaar door de ANWB namelijk uitgeroepen tot ‘Beste fietssnelweg van Nederland’. Er liggen nog plannen voot fitessnelwegen naar Haaksbergen en Oldenzaal. 

Deel dit nieuws!