De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rational verkiest plek aan A1/A35 in Borne/Hengelo boven Almelo

Rational verkiest plek aan A1/A35 in Borne/Hengelo boven Almelo

ALMELO/HENGELO - Het bedrijf Rational verhuist van Twentepoort-West in Almelo naar Westermaat de Veldkamp tussen Borne en Hengelo. Rational produceert apparatuur voor grote keukens en werd groot  met de zogenoemde combisteamer in particuliere huishoudens en bedrijven.

Rational ontstond medio de jaren tachtig in Borne en begon bij grondvester Lunter aan huis, met één monteur in dienst, want Lunter was de ondernemende zakenman met commerciële vaardigheden In 1992 deed hij zijn eerste overname (Frima) en begon de ontwikkeling die tot de combisteamer leidde, op de productielocatie in Duitsland. Vorig jaar werd de miljoenste geleverd.

De zaken marcheerden prima en medio de jaren negentig verrees op het bedrijvenpark De Oostermaat in Borne een modern bedrijfspand met ruimtes voor demonstraties voor (groepen) klanten. Voor de eeuwwisseling moest worden uitgebreid, waarvoor in Borne geen ruimte was. Opnieuw werd gekozen voor verhuizing, nu naar Twentepoort-West te Almelo, nabij de A35.

Na het overlijden van de oprichter/grootaandeelhouder, bijna vier jaar geleden, kwam het bedrijf in handen van de de firma Boels, met behoud van de bedrijfsnaam Rational. Dat had Lunter bij gebrek aan in zijn ogen geschikte opvolgers en waarnemers zelf nog zo besloten, omdat zijn levenswerk volgens hem het belang van de firma zo het beste was gewaarborgd.

Door de aanhoudende groei van de activiteiten liep Rational ook in Almelo tegen ruimtegebrek op. Vooral het magazijn moet fors worden uitgebreid. Op de kavel, gericht naar de A1 en naast het water, is er genoeg ruimte voor de nieuwe plannen.  Westermaat de Veldkamp ligt centraal in Twente, op de grens van Hengelo en Borne. Het bedrijventerrein staat open voor een grote diversiteit aan bedrijven, van kleine, middelgrote en grote bedrijven op het gebied van transport, distributie, industrie, bouw en groothandel. Het terrein is optimaal te bereiken via de A1 en A35 en heeft een goede aansluiting met de woongebieden in Hengelo en Borne.

Deel dit nieuws!