De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede scoort als enige Twentse stad goed qua economisch elan

Enschede scoort als enige Twentse stad goed qua economisch elan

ENSCHEDE – Van de voor Overijsselse begrippen grote steden scoren Enschede, Deventer en Zwolle goed waar het gaat om de economische vitaliteit in het stadscentrum. Dat blijkt uit een onderzoek dat de provincie Overijssel liet uitvoeren door bureau Goudappel Coffeng. Onderzocht werden bereikbaarheid, demografie, ruimtelijke kwaliteit, voorzieningenaanbod en organisatiegraad in de liefst 39 grootste Overijsselse centrumgebieden.

De steden Almelo en Hengelo, beide druk bezig met vernieuwing (door verkleining) van hun centrum, in Hengelo trouwens begeleid door Goudappel Coffeng, ontbreken in het lijstje. In alle Twentse steden valt naar het oordeel der onderzoekers overigens nog genoeg te verbeteren. Om die reden spreekt gedeputeerde Van Haaf dan ook over ‘een kansrijk vertrekpunt’.

Van Haaf laat optekenen mogelijkheden te zien voor het versterken van de economie in de Overijsselse centrumgebieden. Vooral wat betreft bereikbaarheid, parkeerplekken voor fiets en auto en het toevoegen van groen in de stad zou er in de steden nog een wereld te winnen zijn. Ook het aanbrengen van een goede balans in aanbod tussen landelijke winkelketens en zelfstandige ondernemers is volgens Van Haaf ‘een mooie uitdaging’.

In zijn algemeenheid geldt dat in steden lege winkelpanden op onrendabele plekken plaats maken voor stedelijke woningbouw in stadscentra en dat daarnaast wordt gemikt op beleving door nichewinkels en meer activiteiten en groenvoorzieningen.

Deel dit nieuws!