De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Boomkamp, ex-Pabo en Saxion, nieuwe voorzitter van Twente Board

Boomkamp, ex-Pabo en Saxion, nieuwe voorzitter van Twente Board

ENSCHEDE – Voormalig bestuursvoorzitter Boomkamp van het College van Bestuur van de Hogeschool Saxion wordt voorzitter van de Twente Board. Hij werd benaderd vanwege zijn brede ervaring als bestuurder, kartrekker en stuwkracht. In de Twente Board zitten bestuurders vanuit de overheid (regio Twente en provincie Overijssel), bedrijfsleven en onderwijs. De doelstelling is door samenwerking Twente positie te geven. Zijn ervaring in het onderwijs, zijn kennis van het regionale bedrijfsleven en overheidslichamen plus zijn affiniteit met Twente zouden Boomkamp ‘een zeer geschikte voorzitter’ maken ter opvolging van de vertrokken preses Braaksma, die onder vuur kwam te liggen door een kluwen van functies en adviesschappen.

Boomkamp nam twee jaar geleden afscheid als bestuursvoorzitter van de Hogeschool Saxion Hogescholen met onderwijsaanbod in Enschede en Deventer. Gedurende tien jaar leidde hij Saxion. Hij werd vanwege zijn verdiensten benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Voordien was Boomkamp leidsman van de Pedagogische Academie (Pabo) Edith Stein, die van Hengelo naar Saxion in Enschede verkaste.

De in Oldenzaal woonachtige Boomkamp, ooit begonnen als onderwijzer in het speciaal onderwijs te Enschede, is een erkend verzamelaar van nevenfuncties, van Het Rijksmuseum Twenthe/Twentse Welle, de Stichting FC Twente’65, de Stichting Matthäus Passion en tal van andere organisaties en stichtingen. Nog steeds wordt geregeld een beroep op hem gedaan Zo werd hij twee jaar geleden formateur van een nieuw college van burgemeester en wethouders, waarin hij Pro Hengelo, VVD, D66 en de SP in de coalitie wist te parkeren.

Ook op economisch niveau heeft Boomkamp zijn sporen verdiend, want hij bemoeide zich de Taskforce Economie Twente, de Stichting Twente Branding EN DE Twente Index. Verder maakt hij al eens deel uit van de Twente Board, vanuit het hoger onderwijs, waar hij nu in terugkeert als (onafhankelijk) voorzitter.

 

Deel dit nieuws!