De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo onderzoekt 'aanpak' graffiti-fetisjisme in openbare ruimte

Hengelo onderzoekt 'aanpak' graffiti-fetisjisme in openbare ruimte

HENGELO – De gemeente Hengelo onderzoekt wat de kosten zijn als illegale graffiti op muren in de openbare ruimte meteen wordt verwijderd. Nu gebeurt dat alleen als het gaat om bekladding van rijksmonumenten gaat of als het in de woorden van wethouder Ten Heuw ‘aanstootgevende teksten’ betreft.

Ten Heuw antwoordde dit in reactie op vragen van het PVV-raadslid Nijhof. Ze wees op de constante graffiti in de Velourstunnel, want na de verwijdering van woorden en beelden op de muren is het binnen de kortste keren weer raak. Omdat de tunnel een rijksmonument is komt de gemeente altijd na signalering van het aanbrengen van illegaal sierwerk met water en spons om de graffiti te verwijderen.

Nijhof loofde de inzet van de gemeente, maar zou deze voortvarendheid ook graag zien als het om teksten en beelden gaat op gebouwen die niet de status hebben van een rijksmonument, waarbij ze wees op de Velourstunnel. Ook stelde ze voor andere betekende en beschilderde panden en wanden schoon te maken. Dat kan volgens Ten Heuw indien de gemeenteraad bereid is het reinigingsbudget te verhogen en daar ook concrete voorstellen met financiële dekking voor te doen.

In een reactie op een ander voorstel van het PVV-raadslid, namelijk veel bekladde muren te voorzien van een coating die reiniging vergemakkelijkt, liet de wethouder weten dat dit al in onderzoek is.

Deel dit nieuws!