De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeenten in Twente aan lat voor half miljoen extra voor de GGD

Gemeenten in Twente aan lat voor half miljoen extra voor de GGD

HENGELO – De gemeenten in Twente moeten een aanvullende bijdrage betalen van een half miljoen ten behoeve van een digitaal dossier. Er ontstond vertraging vanwege de voorbereiding en uitvoering, wat anderhalf miljoen aan meerkosten met zich meebracht, een zogenoemde ‘vertragingsvergoeding’ voor de leverancier. Het nieuwe digitaal dossier (GGiD) is een coproductie van drie organisaties. Behalve de GGD in Twente ook die in Utrecht en Hollands Noorden.

Het oponthoud had onder meer te schaften met veranderende inzichten bij de GGD over nieuwe vaccinatiecampagnes: meningokokken en maternale kinkhoest. Ook speelde  bij het uitstel mee dat het GGiD-dossier moet voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming voor particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de Europese Unie.

Het bedrag van vijf ton wil de GGD Twente in een periode van acht jaar afgeschreven, waardoor men, zo is de veertien gemeenten in Twente meegedeeld, binnen de begroting blijft. Naar verwachting zal het GGiD volgend jaar worden opgeleverd, met een eindafrekening.

Deel dit nieuws!