De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ten Seldam bindt in ter voorkoming onaangename debatten Almelo

Ten Seldam bindt in ter voorkoming onaangename debatten Almelo

ALMELO  - Aan het begin van de vergadering van de gemeenteraad van Almelo heeft fractievoorzitter Ten Seldam van het CDA vanavond laten weten zich terug te trekken als kandidaat voor benoeming in de commissie die periodiek gesprekken voert met de burgemeester over diens functioneren.  Ze deelde mee af te zien van het voornemen een gooi te doen naar het lidmaatschap van dit gremium ‘om onaangename debatten te voorkomen en de vergadering iets aangenamer te laten verlopen’.

Ook kandidaat Pol van Forum voor Rechts meldde vervolgens zich terug te trekken, waardoor er nog twee kandidaten overbleven, te weten de fractievoorzitters Wiertz van D66 en Hümmels van Leefbaar Almelo. De voorman van D66 won met een kleine marge, want kreeg negentien stemmen tegen vijftien voor zijn confrater. Ten Seldam stemde ook, onduidelijk is op wie.

Het terugtreden van de ex-wethouder heeft te schaften met de kritiek in veel fracties op haar kandidatuur, ook in eigen kring. Ze zou bezig zijn met ‘stapeling van functies’, zo tekende de Roskam afgelopen weekend uit de mond van een CDA’er op; een 'Rupsje Nooitgenoeg dat irritatie wekt. Ook in andere fracties bestond daarover wrevel. Eerder al werd Ten Seldam, die in de vorige raadsperiode wethouder was, maar van VVD en LAS niet in die functie terug mocht keren in de huidige coalitie, vicevoorzitter van de gemeenteraad.  Het toetreden van Ten Seldam tot de commissie die het functioneren van de burgemeester beoordeelt zou een groot deel van de raad, vermoedelijk een meerderheid, te gortig vinden. De kans dat ze in een (geheime) stemming een scheur in de politiek broek zou krijgen, was groot en dat risico wenste zij zelf niet te nemen.

 

Deel dit nieuws!