De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD in Enschede: uitgeprocedeerde asielzoekers moeten weg

VVD in Enschede: uitgeprocedeerde asielzoekers moeten weg

ENSCHEDE -  De raadsfractie van de VVD in Enschede overweegt met een motie te komen wethouder Van Houdt te dwingen om uitgeprocedeerde asielzoekers, die nu gebruik maken van  bad-, brood- en bed-regeling, daadwerkelijk uit te wijzen. De politieke vraag daarbij is in hoeverre de VVD zich hiermee verwijdert van de coalitiegenoten BBE, D66, PvdA en ChristenUnie.

Inhoudelijk zal de harde lijn van de VVD, vanavond bij monde van het liberale raadslid Jajan stevig aangezet, geen gevolgen hebben, want er staan naast de vier genoemde 'regeringspartijen' ook voldoende oppositiepartijen aan de kant van ChristenUnie-wethouder Van Houdt, die het collegevoorstel verdedigt. Hij liet vanavond weten in maart met een ‘update’ te komen.

Aanvankelijk maakten tien uitgeprocedeerde asielzoekers gebruik van de bad-, brood- en bed-regeling in Enschede. Van hen hebben er via de IND vier alsnog een verblijfsvergunning gekregen. De vraag is nu wat er met de andere zes gebeurt. Jajan zei te weten dat een deel hunner ook mag blijven en een ander deel niet. Naar zijn mening is het slecht steeds meer uitgeprocedeerden toch een verblijfsvergunning te geven. Ten eerste omdat het een glijdende schaal is, ook nog eens oneerlijk en bovendien duur, want het heeft in Enschede volgens de VVD’er al 1,65 miljoen gekost.  

Deel dit nieuws!