De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aankoop velden HVV Hengelo door gemeente redding voetbalclub

Aankoop velden HVV Hengelo door gemeente redding voetbalclub

HENGELO – Nadat eerder de leden van HVV Hengelo al instemden met de beoogde transactie hecht ook het college van burgemeester en wethouders zijn goedkeuring aan de aankoop van drie velden van de club. Met de overeengekomen prijs van twee ron zou de voetbalvereniging financieel uit de brand zijn en kan een faillissement worden afgewend.

Op één van de velden is vorig jaar nog een nieuwe kubstgrasamat gelegd. De club blijft eigenaar van de opstallen op het sportcomplex De Waarbeek aan de Twekkelerweg. De overname van de velden door de gemeente betekent dat de vereniging financiële ruinte krijgt, want niet meer hoeft af te lossen op de aangegane leningen. De gemeente is ook spekkoper, in die zin dat het mogelijke gevaar van een fallissement van de club is afgewend, wat ook de lokale overheid op de emmer zou vriezen.

HVV Tubantia bestaat 110 jaar, want werd in 1909 opgericht. Het keurkops van de club werd in 1956 landskampioen, maar tijden veranderen en de hoofdmacht degradeerde afgelopen seizoen van de vierde naar de vijfde klasse van de KNVB., waarin het komend weekend de ploeg van Langeveen ontvangt. Juist deze week wrerd bekend dat HVV Hengelo en hoofdtrainer Fernando Pascale hebben besloten aan het eind van dit seizoen de samenwerking na twee competities te beëindigen. 

Deel dit nieuws!