De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ex-directeur Pierik van Ambulancedienst Oost burgemeester Borne

Ex-directeur Pierik van Ambulancedienst Oost burgemeester Borne

BORNE – De huidige directeur Pierik van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden wordt burgemeester van Borne. De zestig jaar geleden in Bentelo geboren keert hierdoor terug naar het land der vaderen. Pierik volgt aan het Rheineplein burgemeester Welten op die naar Haaksbergen vertrok en de afgelopen maanden werd waargenomen door interim-burgemeester Van den Hengel. De officiële installatie is voorzien voor 28 januari en de raad nam er vanavond alvast een borrel en een hapje op.

Politiek gezien was Pierik actief op de linkerflank van het politieke midden, want hij was raadslid voor de Partij van de Arbeid in het linkse bolwerk Nijmegen. Hij zag af van de mogelijkheid wethouder te worden, want werkte om den brode in de wereld van zorg en management en wendde onder meer een dreigend faillissement af bij de Ambulance Dienst Oost in Hengelo, waar hij gedurende tien jaar directeur was, na de chatische jaren nder Gerritsen/Van Galen. De keuze van de Bornse raad voor hem als burgemeester had te maken met de indruk dat Pierik  gaf ‘doortastend, duidelijk en benaderbaar’ te zijn en ook nog eens een bestuurder ‘met een goede visie die organisatorisch sterk is overgekomen’.

Er waren 21 sollicitanten voor de ambtsketen van het melbuulndorp Borne en de kernen Zenderen en Hertme.  In alle drie de kernen zal Pierik volgens oud 'meut'-gebruik feestelijk worden ingehaald.

 

Deel dit nieuws!