De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Krake volgt Van Houweninge op als voorzitter Museum Hengelo

Krake volgt Van Houweninge op als voorzitter Museum Hengelo

HENGELO – De schrijver/ondernemer Krake neemt het voorzitterschap van Museum Hengelo over van roerganger Van Houweninge die acht jaar de voorzittershamer in handen had. ‘Ik ben ruim acht jaar voorzitter geweest en het is dan ook tijd het stokje over te dragen’, aldus Van Houweninge, die voorheen directeur was van de Overijsselse Ontwikkeling Maatschappij (OOM) en nadien divers adviesfuncties had bij Twentse bedrijven, waaronder in de logistieke sector.

Krake is ook ondernemer en was directeur bij tuinmeubilairproducent Unimeta, dat mede door de vuurwerkramp failliet ging. De geboren Wierdenaar maakte als schrijver naam met zijn boek ‘De Rampondernemer’ en schreef later het boek ‘Menthol’ over een spraakmakende tandpastaverkoper/marktkoopman die met een Hengelose vrouw trouwde.  Dit verraadt al de liefde van Krake voor lokale geschiedenis.

Om die reden ziet de 77-jarige Van Houweninge in de 51-jarige Krake zijn gedroomde opvolger bij Museum Hengelo. ‘Frank zal met een nieuwe frisse blik voor de noodzakelijke continuïteit zorgen In die acht jaar heeft het museum een veranderingsproces ondergaan. Met name de naar buiten gerichtheid is toegenomen.’ Dat proces mag Krake voortzetten en uitbouwen. De nieuwe voorzitter heeft er blijkens een persbericht zin in: ‘Niet alleen de rijke historie van de stad spreekt mij enorm aan, maar ook de overgang naar een belevingsmuseum is een interessante uitdaging. Gerard heeft de afgelopen acht jaar een hele mooie basis gelegd en goed werk verricht.’

Deel dit nieuws!