De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CDXXVI

LUSTRUM I

Vijf jaar geleden was dit de datum van de dag dat ik de intocht bezocht van Sinterklaas, die verdacht veel leek op Joop Wolters. Het was in alle opzichten je ware Sint, want hij was ook raadslid voor het CDA. Dat gold ook voor de meeste Pieten die met recht Zwart waren, in de geeest van Wout Wijnen, al was zwart toen al de kleur waar veel discussie over was.

Ik zie me nog staan met afwisselend Tristan en Valentijn op de nek, in een poging een glimp van Circus Middenstand op te vangen. We stonden op een strategische plek tussen Aankomst en Toekomst van de bisschop en zijn huishouding. Ik besef nu dat het in ander opzicht ook aankomst en toekomst was, want het ingeklemd tussen treinstation en opbaaraula.

Bij de verwelkoming van de gasten deed de toenmalige burgemeester met zijn zeehondenblik pogingen de verzamelde meute een stoomboot te laten bezingen, later bij een geforceerd kinderfeest op het Marktplein sprak ik de toenmalige wethouders die me vertelden dat ze juist ontdekt hadden ze van elkaar vernomen hadden dat ze gedrieën negen kinderen hadden, eerlijk verdeeld.

Deel dit nieuws!