De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand blijkt niet erg in trek om er burgemeester van te worden

Twenterand blijkt niet erg in trek om er burgemeester van te worden

VRIEZENVEEN - Het blijkt moeilijk om een burgemeester te krijgen in Twenterand, want het aantal sollicitanten is te gering om een keuze te maken. Dat vindt althans commissaris des konings Heidema en hij deelt daarom mee dat hij de procedure ter voordracht van een nieuwe drager van de ambtsketen heeft afgebroken. Zijn voornemen is die in het voorjaar te hervatten, waarbij de huidige belangstellenden in beeld blijven.

Het betekent ook dat de huidige waarnemend burgemeester Van der Kolk nog tenminste een half jaar langer dan gepland de honneurs waarneemt. Ze kwam twee jaar geleden nadat burgemeester Visser tot vertrek was gedwongen doordat de gemeenteraad het vertrouwen in hem had opgezegd en toenmalig commissaris Bijleveld weinig anders kon doen dan Visser op te dragen naar een andere netrekking uit te zin. Hij werd korte tijd later benoemd tot burgemeester van Katwijk en is dat nog steeds, toto zijn genoegen en dat van de raad.

De perikelen met Visser kunnen een (deel van de) verklaring zijn voor de bescheiden interesse in den lande hem op te volgen. Twenterand heeft de naam een lastige gemeente te zijn met een lastige gemeenteraad. Ook waarnemer Van der Kolk heeft het moeilijk, voooral bij de grootste fractie, die van Gemeente Belangen Twenterand, met een absolute meerderheid (twaalf van de 23 zetels) in de raadszaal aan het Manitobaplein te Vriezenveen.

Heidema wijst er trouwens in een provinciaal persbericht op dat er momenteel nogal wat sollicitatieprocedures voor burgemeestersposten in Nederland lopen. Hij heeft na raadpleging van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten de vacature Twenterand in het voorjaar opnieuw open te stellen. Degenen die tot nu toe solliciteerden (hun aantal is ongenoemd)  blijven als ze dat willen wel in de race.

Deel dit nieuws!