De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CDXXII

Zal ik ook nog even iets over de pleegzorg zeggen? Zonder al te veel te tieren en zonder te vloeken? Dat gaat potjandriedubbeltjes nog niet meevallen. 

Door omstandigheden die in dit bestek niet terzake doen heb ik ermee te maken. Het was niet mijn keuze, het is me overkomen. Het aangewaaide meisje zou tijdelijk bij ons wonen, tot een gezin was gevonden, maar die pleegzorgpenoze deed gewoon niks. Dat loopt maar rond met grote tassen vol mappen vol papieren vol kletskoek. Dat kan nog geen afspraak maken, laat staan nakomen, dat denkt in procedures, trajecten - dat noemt zich voogd, coach, coördinator, begeleider. Alles gaat fout, afspraken tellen niet, verzekeren kunnen of willen ze niet, afspraken nakomen is ongebruikelijk. William Schrikker doet zijn naam eer aan.

De penoze kon geen pleeggezin vinden en dan komt er een moment dat jou gevraagd wordt wat er moet gebeuren. Een ander tijdelijk gezin. In een andere uithoek van het land. Moet het meisje weer ergens aarden, terwijl ze juist aan het aarden is, bij ons. Nooit zoveel geluk in de ogen gezien van een tienjarig meisje, dat aangewaaid is, toen ze hoorde dat dit huis echt haar woonhuis zou worden  Het is dankbaar om in het leven wie dat weinig heeft gekend veiligheid en vreugde te kunnen bieden. Ik moet wel zeggen dat ik het niet makkelijk vind, je raakt veel kwijt, je hebt verplichtingen en krijgt tegenslagen, door de penoze.

De pleegzorg is een penoze, in het biologische gezin wonen kan vaak niet, door welke omstandigheid dan ook, dus red een kind, bied een huis en zie aangewaaid geluk.

 

 

 

Deel dit nieuws!