De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onderzoek naar plek en geld nieuwbouw Zevenster in Denekamp

Onderzoek naar plek en geld nieuwbouw Zevenster in Denekamp

DENEKAMP - Het bestuur van de onderwijsstichting Konot ijvert voor nieuwbouw van de basisschool De Zevenster in Denekamp. De gemeente Dinkelland heeft bij monde van wethouder Duursma laten weten de gemeenteraad voor te stellen 'een  bedrag' vast te stellen. Over de hoogte van dat bedrag rept de wethouder niet, wat volgens haar ambtelijke afdeling logisch is, omdat eerst een plan (van eisen) en een plek noodzakelijk zijn.

Het uitgangspunt van het college is dat er twee  gebouwen voor basisonderwijs in het dorp Denekamp moeten overblijven. De gemeente is met  Konot (rooms-katholiek) en Consent (openbaar) al langere tijd in gesprek over hoe de onderwijshuisvesting in Denekamp er in de toekomst uit moet zien. Ook het schoolbestuur uit het voortgezet onderwijs, het Twents Carmel College, neemt deel aan deze gesprekken teneinde leegstand in de toekomst te voorkómen. 'Dit is een ingewikkeld proces', aldus de wethouder vandaag in een communiqué.

Het bestuur van het Twents Carmel College en de gemeente Dinkelland zijn bezig met een lobby om de kans te vergroten het voortgezet onderwijs voor Denekamp te behouden. eventueel gebundeld mrt basisonderwijs. 'Kwaliteit van onderwijs moet altijd gegarandeerd kunnen worden', zegt Duursma, 'maar wij willen pas investeren in de huisvesting, dus ook in nieuwbouw van De Zevenster, als het totaalplaatje voor Denekamp duidelijk is.'

Deel dit nieuws!