De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook voor Art Hok wenkt doem laatste expositie kunstarm Hengelo

Ook voor Art Hok wenkt doem laatste expositie kunstarm Hengelo

HENGELO - Net als HeArtGallery houdt ook Art Hok (voorheen StARTion) in Hengelo ermee op. Het kunstklimaat in de stad is volgens de beide stedelijke cultuurpausen Jan Noltes en Pier van Dijk niet meer te harden en in elk te verschraald om nog bloemen van de geestelijke verbeelding te laten bloeien, laat staan duizend bloemen. Het huidige gemeentebestuur is volgens Noltes en Van Dijk dmweg niet bereid te blijven investeren in beeldende kunst.

Na het aantreden van wethouder Van Wakeren, die over kunst en cultuur gaat, zijn de subsidies aanmerkelijk verminderd en wil de gemeenteraad niet bijsturen. Veel inzet en subsidie gaat naar de nieuwe organistie Ofyo, waarin Crea, Muziekschool en Techniekmuseum zijn opgegaan en dat in het Hazemeijer-gebouw een onderkomen krijgt. Voor exposities van (professionele) beeldende kunst is volgens gementeraaf en wethouder ruimte noch geld. 

Na een laatste tentoonstelling in aan de Drienerstraat gaat het boek dicht. De opening van deze expositie is vrijdagavond  met een kunstpreek van Van Dijk en daarna is ze tot 1 december te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddag. Bij de opening laat behalve Van Dijk ook nachtburgemeester Marijke Agterbosch van zich horen. Ze is tevens ex-stadsidichter, net  als  Fred van de Ven, die óók optreedt en de huidige stadsdichter Hettie Franken. Er is werk te zien van Tony Boiso, Renata de Frankrijker, Jenny de Groot, Marian Kromkamp, Frans Mensink, Martin Oostenrijk, Ben Schildkamp, Gonda Steffens, Esther de Vries en, jawel, Pier van Dijk.

Deel dit nieuws!